Hoppa till sidans innehåll

Tactil Flooring


Under 2019 har FSBU fått vara med i ett projekt och testa Tactile Flooring App

 T.APP är ett informationssystem som i kombination med ett ledstråk guidar personer genom en fysisk miljö. Hela tanken är att man använder sin smartphone och får pushnotiser var man befinner dig.

 En ny app som är framtagen främst för personer med syn- och hörselvariationer, dyslexi eller kognitionssvårigheter, och med sin universella design och funktion är den användbar för alla. Appen är ett komplement till de analoga ledstråken och passar till alla typer av ledstråk. Den underlättar för personer att orientera sig när de rör sig i olika miljöer, både inom- och utomhus. Utplacerade sändare, beacons, ger användaren pushnotiser med korta ljud- och textbudskap direkt till den egna smarttelefonen. Budskapen informerar om var man befinner sig och vilka valmöjligheter man har.  En syntetisk röst läser upp meddelandet samtidigt som det syns på skärmen. 

En app utvecklad med användarna i fokus.

En tillgänglig fastighet måste ha tydliga målpunkter som gör det lätt att hitta rätt. Med vår app ökar tillgängligheten i dina lokaler. Appen som är speciellt framtagen främst för personer med syn- och hörselvariationer, dyslexi eller kognitionssvårigheter skapar en välkomnande känsla. Den inbyggda talsyntesen hälsar besökarna välkomna med ett meddelande direkt i entrén. Den gör det lätt att hitta rätt, tydlig information talar om vart ledstråken leder och vilka val man har. Utplacerade sändare, beacons, ger användaren pushnotiser med korta ljud- och textbudskap direkt till den egna smarttelefonen. De kan placeras på golvet, väggarna eller i taket. Det är även möjligt att göra installationer utomhus.

  • Ökar tillgängligheten i lokaler.
  • Lätt att hitta rätt.
  • Skapar en välkomnande känsla.
  • Appen informerar om var man är och vilka valmöjligheter man har.
  • Ingen elanslutning – batteridrivna beacons placeras vid varje målpunkt.
  • Varje beacon genererar tydliga röst- och textmeddelanden om vart ledstråken leder och vilka val man har.

Texten hämtad från Matting Solution 

FSBU testade Tactil Flooring ute på våra seglarläger på Krokholmen under två veckor. Under hösten har de suttit uppe i Pjäshallen på Kviberg.

Se film Tactile Flooring Film

Uppdaterad: 16 JAN 2020 12:50 Skribent: Anette Jernberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
FF Synskadade Barn och Ungdomar - Parasport
Västra Götalands Parasportförbund, Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
41528 Göteborg

Besöksadress:
Västra Götaland Parasportförbund, Övre Kaserngården 8 / B-Hall ingång
41528 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46706457564
E-post: anette.jernberg@fsbu...

Se all info