Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Till Göteborgs Parasportförbunds medlemmar
 
Läs de senaste paraidrottsnyheterna från distriktet i Nummer 3 av IdrottsRhUSet
 
"Nätverket som skapar Rörelse För Hela Rörelsen" bjuder tillsammans med Göteborgs Hockeyclub in till ny träff - ”Paraisverksamheter inom VGR – Tillsammanskap & utökad Samverkan”...
 
Höstlovs kul med Göteborgs Parasportförbund
 
Viktoria Karlsson hoppade hela 4,77 meter i längdfinalen under tisdagskvällen. En längd som innebar nytt svenskt rekord, nytt mästerskapsrekord och framförallt ett nytt EM-guld.
 
Första svenska medaljen under friidrotts-EM är bärgad. Gunilla Wallengren körde hem bronset i 5000 meter, klass T54, på friidrotts-EM i Berlin.
 
Nu är det dags att söka Benny Roséns Minnesfond till förmån för Parasporten i Göteborg.
 
NCC:s Julstipendium är en stiftelse som tillkommit genom NCC AB, Göteborg. Stiftelsens ändamål är att ur avkastningen årligen utdela NCC:s Julstipendium.
 
Gothia Special Olympics Trophy är det nya namnet på den populära turneringen under Gothia Cup för ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.
 

Lilla Amundöns bad

(2018-07-11 10:33)
Lilla Amundöns bad är ett bad för personer med funktionsvariationer. Badet ligger i Askim i Södra Göteborg. Här finns både ett friluftsbad och en varmvattenbassäng.
 

EM truppen i parafriidrott

(2018-07-11 10:31)
Olof Ryberg Örgryte IS och Gunilla Wallengren Bohus IF kommer att representera Sverige och Göteborgs distriktet under Parafriidrotts EM i Berlin i augusti. Vi från Göteborgs Parasportförbund gratulerar till uttagningen och önskar alla stort lycka til
 
Hon har tagit guld, silver och brons i VM-sammanhang. Under SM-veckan utökade Pernilla Lindberg medaljsamlingen med ytterligare nio medaljer.
 

Europride 18 augusti

(2018-07-11 10:22)
Du hänger väl med på en av sommarens häftigaste händelser, Europridefestivalen. Ta ställning du också och gå med i paraden den 18 augusti i Göteborg. Missa heller inte chansen att gå på någon av våra föreläsningar under veckan.
 
Sista ansökningsdag för LOK-stöd våren 2018 är den 25 augusti. LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver idrottsverksamhet.
 
Västra Götalandsregionens Kommitté för Mänskliga Rättigheter utlyser årligen Parasportstipendium för att synliggöra idrott som en möjlighet för personer med funktionsnedsättning att ha ett mer innehållsrikt liv.
 

Postadress:
FF Synskadade Barn och Ungdomar - Parasport
Göteborgs Parasportförbund, Övre Kaserngården 8
41528 Göteborg

Besöksadress:
Göteborgs Parasportförbund, Övre Kaserngården 8 / B-Hall ingång
41528 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46706-457564
E-post: anette.jernberg@fsbu.org

Se all info